ik voel me keigoed yeah - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Karin Bilo - WaarBenJij.nu ik voel me keigoed yeah - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Karin Bilo - WaarBenJij.nu

ik voel me keigoed yeah

Door: Karin

Blijf op de hoogte en volg Karin

13 Maart 2008 | Mexico, Mexico-stad

Hola vrinden,

Nu bijna drie weken geleden zijn we naar ons appartementje boven het hostel verhuisd. zoveel mogelijk meubels tussen mijn bed en het bed van Marlou (dat in dezelfde kamer staat) neer gezet om te voorkomen dat we elkaar 24 uur per dag zien. heel fijn in ieder geval om een eigen plek te hebben waar onze eigen muziek kunnen draaien en je je niet groot hoeft de houden tijdens de schrikmomenten in I am legend.

Op de UNAM worden we goed bezig gehouden. Marlou heeft een Nederlands witlof-receptenboekje vertaald naar het Spaans, en ik heb een wetenschappelijk artikel dat door de vertaalmachine was gehaald gecorrigeerd op leestekens voordat het werd ingestuurd voor publicatie. Het onderzoek gaat inmiddels beter. Ik ga interviews afnemen met boeren over de manier waarop zij het land bewerken. Vaak worden de resten van de vorige oogst in brand gestoken om zo het land vruchtbaarder te maken. Regelmatig lopen deze branden uit de hand omdat dit voor de boeren voordelig is. De bomen in het nationaal park die voldoende beschadigd zijn door brand mogen worden gekapt, het hout kan de boer verkopen en het verbrande terrein kan hij gebruiken om zijn landbouwgrond uit te breiden. verschillende instanties hebben programma's opgezet om de bosbranden te voorkomen, maar met weinig succes. Een groot aantal boeren is analfabeet en kan (en wil) de papieren die de instanties van hen vraagt niet invullen.
Er zijn ongeveer zes anderen studenten die ook in ditzelfde gebied werken. Zij houden zich bezig met reforestation, vegetatie opbouw na brand en carbon capture.

Dat is de doordeweeksedagbezigheid. Daarnaast gelukkig genoeg tijd om te kaarten, biertjes te drinken en de stad te leren kennen. Een aantal weken geleden zijn we samen met Bea, het leukste meisje van onze onderzoeksgroep, naar Xochimilco geweest. Hier hebben we hele grote tortillas en biertjes gekocht en een bootje gehuurd. Onze bootsman was een vadsige kerel die waarschijnlijk nog nooit eerder een boot had bestuurd. Alle bootjes daar worden net als in Venetie met een stok voortbewogen. Wij hebben bijna anderhalf uur op dezelfde plek rondjes gedraaid, de beste man is zn stok kwijtgeraakt en raakte een boom waardoor het dak een stukje naar beneden kwam gezet. bijna in mn broek geplast van het lachen, hele toffe dag gehad en besloten dat we er op koningendag weer heen moeten (met Bea natuurlijk).

Het weekend daarna naar Monterrey geweest om mijn gastfamilie op te zoeken. Helemaal doodgeknuffeld door mama Edith en volgestopt met eten. Een avond gaan dansen en de dag erna heel brak geweest. Mama Edith heeft ons leren breien, dus nu zijn Marlou en ik (terwijl het buiten dertig graden is) bezig met het breien van mutsen, sjaals en slaapzakken.

Hylke (een jongen van onze studie) is inmiddels ook aangekomen in Mexico. Gezellig om hem erbij te hebben (ook heel fijn dat hij een laptop heeft en we films kunnen kijken). dat is bijzaak natuurlijk hylke ;)

Afgelopen weekend met een groep beschaafde Mexicanen naar Lucha Libre (free wrestling) geweest. Geweldig! Mannen met maskers, vechtend in speedos. Iedereen ineens ziekelijk enthousiast, juichen, schreeuwen, schelden. De show was ontzettend nep, maar wel tot ik schor was mee lopen schreeuwen.

Het is tot mijn verbazing nog steeds heel gezellig met Marlou ;) Relaxed dat iemand minstens net zoveel nerdengrapjes maakt en eindeloos kan kaarten.

hasta la pasta,
liefs!

ps we zijn naar het frida kahlo huis geweest

• 13 Maart 2008 - 05:08

Aanvulling:

Chuck Norris likes to knit sweaters in his spare time, by 'knit' I mean kick, and by 'sweaters' I mean babies.

• 13 Maart 2008 - 06:13

Henk Bilo:

Het is mij heel duidelijk: de studie, die je moet verrichten, is van extreem hoog niveau en vergt 48 uur heftige inzet per dag. Ik beklaag je echt, en hoop, dat je tzt na terugkomst in Nederland niet eerst drie maanden moet bijkomen van alle inspanningen. Kortom: geniet ervan, ga witlof telen, en word wereldberoemd in heel Mexico. Kus, papa

• 13 Maart 2008 - 07:54

Daantje:

Chickie! Ben blij te horen dat je het zo naar je zin hebt! En ik wil me graag aansluiten bij je vader; zorg dat je niet overspannen wordt!
    Dikke kus, Daan

• 13 Maart 2008 - 08:12

Tineke:

Heeey ka! Ik dacht dat jij bovenop een gure berg zat met alleen mexicaanse geiten om mee te praten. Dus dat valt wel mee :) Goed om te lezen dat je het naar je zin hebt daar!

Christine en ik gaan vanavond naar 27 dresses, wel zo toepasselijk leek me :) Veel liefs, Tien

• 13 Maart 2008 - 09:58

Karin Sceltus:

joeejoe... leuk leuk leuk! Ik zie jullie de 22e!! :)

Kussie

• 13 Maart 2008 - 11:33

Lisette:

Lieve kaatje, ben blij dat je zo positief bent! Toi toi

• 13 Maart 2008 - 12:35

Annniiieeeee:

haaaaai karinnnnnnnnn

zit je lekker in het zonnetje???
    vandaag ghing de lecture over mexico en koffie...daar hebben jullie wel genoeg van als ik het goed heb begrepen.
    Jammer dat we geen biertjes meer kunnen drinken in de basket na saaie slome slaapverwekkende lectures als deze.. als je terug bent is dat het eerste wat we gaan doen (ergens anders mag ook)
    ik was maandag met lulli naar het oude pothuis geweest, ik begin nu eindelijk mijn integratie in het utrechtse uitgaansleven hihi

have fun!! toedelodoki

anita

• 13 Maart 2008 - 20:55

Rikeninge:

Hoi Karin, wat kan jij een leuke korte verhaaltjes schrijven zeg. Telkens weer een feestje om een berichtje van je te lezen. Erg lachwekkend!
    By the way; ik heb iedereen een kaartje gestuurd omdat ik het lang geleden aangekondigde feestje nu dan toch echt ga vieren. Maar ik had het adres in Mexico niet, anders had je nu ook een kaartje op deurmat liggen van het hostel.
    Ben jij 1 juni alweer in Nederland? Je bent in ieder geval heeeeeel erg welkom!! Lijkt me leuk je weer te zien en jou alle verhalen in geuren en kleuren nog eens te horen vertellen.

Heel veel plezier daar!
    tot snel
    RIKENINGE

• 14 Maart 2008 - 12:35

Niki:

Zelfs ver, ver weg vanuit NL lach ik met je mee om vadsige wannabe-Venetianen die stokken verliezen en lijpe speedo-dragende vechters! Klinkt geweldig! Keep up the good work ;-)
    kus

• 14 Maart 2008 - 12:35

Niki:

oh ja...luister vooral naar je papa; vaders zeggen vaak nuttige dingen.

• 16 Maart 2008 - 19:04

Marianne Scheltes:

leuk om te lezen waar jullie mee bezig zijn!!!
    Dat je het uithoudt met mijn dochter,Karin?
    Volgens mij zijn jullie allebei een beetje "gek"!!Leuke foto's !!
    Breien? met deze warmte?
    Geniet ze maar weer !!!!!
    Veel liefs !!

• 16 Maart 2008 - 20:14

Sanne (Kuyf):

Hey Karin,

Wat een mooie verhalen weer!! Relaxed dat je onderzoek geen fulltime bezigheid is en je dus goed kan genieten van alle leuke dingen daar. Kan ik een bestelling doen? Wollen mutsje met bijpassende wanten graag.... kleur maakt niet uit!

Vandaag in de stromende regen met 5-0 op ons broek gehad met hockeyen, beetje jammer! En gisteren trouwens een dagje Maastricht gedaan met Sandra. Was erg leuk. Er staan allemaal kamers te huur in Huize Hassan. Hassan heeft zelf briefjes op de ramen geplakt in z'n slechte Nederlands: 'kamer met begrijp douche', haha. (inbegrepen is ook een lastig woord, kunnen we 'm niet kwalijk nemen).
    Heel veel plezier, blijf genieten!

X Sanne

• 01 April 2008 - 14:24

Marianne Scheltes:

Leuke foto's Dames !!
    Marlou heeft altijd een kansje willen hebben : Dolfijnen !!Nu is haar wens vast uitgekomen, mee gezwommen!!
    Breiwerkje maar even weggelegd?
    Geniet van alles !!!
    Liefs !!